Wednesday 1 August 2007

Situatia e albastra...

...in gasca mea de la "serviciu". Trei sferturi din echipa suntem azi imbracati in albastru. Habar n-am de ce (ca nu ne-am vorbit), dar sedintele sunt parca mai relaxate. O fi adevarata povestea aia cu influenta culorilor asupra starii de spirit... :D


Later edit: Gizas, pana si stalpii din decorul de emisiune au fost albastri! It's spreading, people!

6 comments:

Anonymous said...

am gasit pe net
despre albastru:

Semnificatie: Calm, pace – dar rece si deprimanta-, nobilitate, loialitate. Costumele pentru afaceri sunt de multe ori bleu-marin pentru ca aceasta implica loialitate;


Cand porti albastru la interviurile pentru angajare arati ca esti o persoana loiala si capabila sa se dedice binelui firmei.

Albastrul este una din cele mai populare culori in ceea ce priveste imbracamintea. Asocierea sa cu mancarea trebuie sa se faca insa cu foarte multa atentie - ea reduce apetitul si creaza repulsie. Acest lucru se intampla intrucat rareori mancarea naturala este albastra. Cel mai adesea daca este asa, atunci ea este toxica, sau pur si simplu stricata.

Albastrul relaxeaza sistemul nervos. El da efect de somnolenta, ii face pe oameni contemplativi, o reactie opusa rosului.

Intr-un mediu albastru creste productivitatea. Studiile au aratat ca studentii obtin note mai bune si halterofilii reusesc sa ridice mai mult in incaperi albastre. Atunci cand citesc un text albastru oamenii reusesc sa retina mai multe informatii.

brandul vostru e in rosu :))

Nicole Florian said...

Pentru ca v-ati saturat de portocaliu...de COD PORTOCALIU...si ati ales culoarea complementara.

mitica said...

@andrei:
Si atunci "e albastra, rau de tot", de la ce vine oare? Cat despre sangele nobil albastru, doar o specie de meduza de pe langa Australia are un astfel de sange (care nu se bazeaza pe fier). De unde legatura dintre nobil si albastru, chiar nu vad. Asta e cam ca moda: esti la moda daca ai ceea ce ceilalti nu pot avea!
@oana: In principiu imi plac toate culorile, mai ales luate impreuna, atunci cand se asociaza pentru a se nuanta.
Azi toata lumea in albastru. Maine in galben. Poimaine... De ce n-ar exista si simple coincidente fara nici un fel de semnificatie. Ca si visul: nu trebuie sa aiba o anumita semnificatie, el exista doar pentru ca mecanisme subtile de cautare ale creierului pe timpul somnului actioneaza pur si simplu facand asocieri. Azi am fost gri-bleu. Ieri am fost kaki-galben. Maine, D-zeu stie ce culori voi avea. E in functie de unde se deschide sifonierul, cum e vremea afara si pe care le nimeresc primele.
Hotarat lucru: noi oamenii avem darul de a cauta semnificatii in orice eveniment. Aruncam arsicele in voo-doo si vom sti cum va fi maine. Si daca sunt atat de conditionate unele de altele, de ce mai asteptam hazardul, neprevazutul?
@nicole: Sa vedem maine cum ne vom imbraca fiecare, ca e COD VERDE!!!

Anonymous said...

da' utecistu', utecistu' cum e imbracat?

Anonymous said...

victor :) stii mai bine ca mine

utecistu de ieri este capitalistu de azi :))

idee e ca imbracamintea ne reprezinta si face pare din cartea de vizita.la fete e mai greu.
la noi baieti e simplu :)


oricum culorile sunt esentiale pt a fi optimist..
cum e sa te trezesti dimineata si sa vezi ca toate cladirile de pe vremea lu ceausescu incep sa iti zambeasca in culori...

parerea mea e ca in costumul de la birou femeia arata cel mai bine,mai sexy...cum doriti :)

Oana Dobre-Dimofte said...

@victor: in primul rand! :)